GOBE 10840183

GOBE 10840183

de la 2 542,29 RON 2 oferte
Localizare:
Traseu sugerat:  

Ofertele pentru produsul

 

Gobe Panou solar cu 25 tuburi vidate pentru preparare apa calda menajera cu rezervor nepresurizat 250 litri GOBE (10840183)

2 542,29 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
bricolajmarket.ro

Mai multe oferte

 

GOBE Panou solar nepresurizat din inox GOBE, cu 25 tuburi vidate si boiler 250 L (10840183)

2 800,00 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
axa-shop.ro

Evoluţie preţ

Puteti obtine informatii privind evolutia pretului
 
preţ minim
 
preţ mediu

Alerta pret

Serviciul Alerta pret va anunta daca pretul produsului ales scade sub suma precizata.
Pretul minim actual al produsului: 2 542,29 RON

Descrierea produsului
 

 

Panoul solar cu 25 tuburi vidate pentru preparare apă caldă menajeră cu rezervor nepresurizat 250 litri GOBE , este unul dintre cele mai bine vândute produse ale noastre. Cheia acestui succes nu este un secret. Ca și în cazul tuturor produselor noastre de marcă proprie, ne-am străduit și continuăm să ne străduim să oferim cea mai bună calitate posibilă la cel mai bun preț posibil.

Panoul solar cu 25 tuburi și cu rezervor nepresurizat 250 litri GOBE prepară apă caldă pe baza principiului de termosifon. Adică în panoul solar cu 25 tuburi și cu rezervor nepresurizat 250 litri GOBE circulația apei se face în circuit închis, datorită diferenței dintre greutatea specifică a fluidului cald care se ridică prin conducta de plecare și greutatea specifică a fluidului care vine pe conducta de întoarcere la sursa de căldură. Acest fenomen se realizează prin captarea radiației solare, transformarea acesteia în energie termică și încălzirea apei se realizează în tuburile vidate, care sunt caracterizate prin putere de captare mare și pierderi scăzute de căldură.

Pentru a minimiza posibilitatea apariției defecțiunilor este necesar ca ansamblul să fie proiectat astfel încât să nu utilizeze componente acționate electric. Aceasta trebuie să funcționeze, de preferință pe baza principiilor mecanice simple, să fie ușor de asamblat și nu în ultimul rând să fie ușor de reparat, iar componentele sale defecte trebuie să fie ieftine și simple de înlocuit.

Să ne întoarcem pentru un moment la funcționarea panoului solar cu 25 tuburi GOBE . Din cauza diferenței de densitate între apa rece și cea caldă, în colector solar se realizează un circuit de jos în sus, prin care masa de apa caldă încălzită în tuburile vidate este înlocuită cu o masă echivalentă de apă rece. Astfel în rezervorul de apă, care se situează deasupra tuburilor, se acumulează apă caldă.

Datorită stratului de absorbție selectiv, aplicat pe întreaga suprafață a tubului interior, are capacitate de captare ridicată. Tubul este realizat din sticlă borosilicată de 3,3 mm grosime de transparență ridicată, este rezistent la frig și din punct de vedere chimic este stabil. Tubul are pereții dubli, între care se află vid la o presiune de ≤5×10-2 Pa, cu rol de termoizolare. Datorită formei cilindrice și a amplasării tuburilor vidate, acestea pot capta razele solare în mod optim pe tot parcursul zilei.

Datorită eficienței de captare a tuburilor vidate, colectorul solar cu 25 tuburi GOBE poate acoperi necesarul de apă caldă, în perioada martie-octombrie, într-o proporție de 70-80 %, fără a utiliza energie electrică.

Iată câteva dintre principalele avantaje:

Nu necesită curent electric.
Suport din oțel vopsit în câmp electrostatic.
Încălzirea apei pe baza fenomenului de termosifonare.
Rezervor interior din oțel inoxidabil.
Izolație rezervor din spumă poliuretanică de înaltă densitate.
Prevăzut cu rezervor de rupere a presiunii cu rezervor flotor.

Alegerea locului de amplasare a panoului solar cu 25 tuburi vidate pentru preparare apă caldă menajeră cu rezervor nepresurizat 250 litri GOBE

La alegerea locului de amplasare al colectorului trebuie luate în considerare următoarele:

Colectorul solar trebuie orientat spre Sud cu o înclinație de cca. 45º. Dacă orientarea este Estică colectorul va funcționa mai eficient înainte de masă, iar dacă va fi Vestică aportul de căldură va fi mai considerabil după-amiază.
Este important a se verifica dacă locul de amplasare ales nu este umbrit de copaci sau alte clădiri pe timpul zilei și în special între orele 9 și 15, când însorirea este maximă.
Este importantă verificarea structurii acoperișului pentru a Vă asigura dacă acesta are capacitatea portantă necesară pentru a suporta greutatea colectorul solar umplut cu apă. Trebuie verificat de asemenea locul de sprijin al picioarelor frontale pe învelitoarea acoperișului: de recomandat aplicarea unor piese cu rezistență corespunzătoare sub picioare. Dacă structura acoperișului nu poate suporta o astfel de sarcină suplimentară trebuie aduse modificări în vederea creșterii rezistenței acestuia în mod corespunzător.
Colectorul solar se montează deasupra celui mai de sus consumator. Presiunea minimă a coloanei de apă caldă este dată doar de înălțimea la care este montat colectorul.

Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.