Demir Solar Sistem panou solar apa calda presurizat 30 tuburi vidate cu boiler 200l si suport (PSP30200)

Demir Solar Sistem panou solar apa calda presurizat 30 tuburi vidate cu boiler 200l si suport (PSP30200)

3 960,00 RON
Localizare:
Traseu sugerat:  
 

Demir Solar Sistem panou solar apa calda presurizat 30 tuburi vidate cu boiler 200l si suport (PSP30200)

3 960,00 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
optimclima.ro
Descrierea produsului
Bucurati-va de confortul unei surse de apa calda nelimitata si beneficiati de avantajele economice si ecologice ale utilizarii energiei solare!
Noul Sistem panou solar apa calda presurizat 30 tuburi vidate cu boiler 200l si suport este exact ceea ce aveti nevoie. Cu cele 30 de tuburi vidate, panoul solar poate colecta o cantitate impresionanta de energie solara si o transforma in apa calda.

Nu mai fiti dependenti de fluctuatiile preturilor energiei si contribuiti activ la protejarea mediului inconjurator. Panoul solar presurizat va aduce confortul si economiile pe care le meritati!

Sistemul consta intr-un colector cu tuburi vidate, care incalzeste apa si o trimite in boilerul de stocare, un rezervor din otel inoxidabil cromat cu o capacitate de 200 de litri. Acest volum de apa calda este suficient pentru a satisface nevoile unei familii de pana la 6-7 persoane. Panoul solar presurizat este usor de instalat si intretinut, astfel incat sa puteti beneficia de toate avantajele sale cu efort minim.

Sistemul solar pentru incalzirea apei calde poate fi montat atat pe cladiri, cat si la sol, utilizand suportul inclus.

Datorita formei cilindrice si amplasarii tuburilor vidate, acestea pot colecta razele solare in mod optim pe tot parcursul zilei, asigurand un randament maxim al sistemului.
Beneficiile principale Sistem panou solar apa calda presurizat 30 tuburi vidate cu boiler 200l si suport

Economic. Dorim sa va subliniem beneficiile financiare ale utilizarii energiei solare pentru producerea de apa calda. Prin adoptarea acestui sistem, veti experimenta o economie semnificativa la facturile de energie electrica sau gaz.
Ecologic. Energia solara ca sursa pentru producerea de apa calda este o alegere cu impact pozitiv asupra mediului.
Durabil. Panourile solare sunt cunoscute pentru durabilitatea lor, fiind capabile sa functioneze pe termen lung si avand o durata de viata de peste 20 de ani, cu costuri minime de intretinere.
Functionalitate. In conditii de temperaturi scazute - acest panou solar este capabil sa functioneze la temperaturi sub 0°C
Usor de instalat si intretinut. Panoul solar presurizat cu 30 tuburi vidate este usor de instalat si de intretinut, nu necesita lucrari de constructie majore sau modificari ale instalatiilor existente.
Spre deosebire de sistemele nepresurizate, aceste panouri solare lucreaza la presiunea retelei, nu este nevoie ca ele sa fie instalate la inaltime pentru a se asigura presiune la consumator si pot fi folosite pe toata perioada anului.

Caracteristici Sistem solar presurizat apa calda cu 30 tuburi vidate
Procesul functioneaza in felul urmator: colectorul solar colecteaza energia termica a soarelui si o transfera la un lichid de lucru care circula prin tuburile vidate. Acest lichid de lucru, de obicei apa, se incalzeste la temperaturi ridicate si circula prin intermediul unui schimbator de caldura pentru a transfera caldura catre apa din rezervorul de stocare.

Astfel, energia solara captata de colectorul solar este convertita in caldura, care este transferata eficient in apa din recipientul de stocare. Acest proces asigura incalzirea apei menajere sau a apei destinate incalzirii spatiilor intr-un mod ecologic si eficient energetic. Acest sistem solar este alcatuit din:

Colector solar cu 30 tuburi.

Aceste tuburi vidate din sticla de borosilicat Pyrex sunt proiectate special pentru a colecta energia solara intr-un mod eficient si rapid. Fiecare tub are dimensiuni de 47 mm x 1800 mm si o greutate de 2,6 kg. Acestea sunt fabricate prin combinarea a doua bucati de sticla prin aspirare, creand o structura rezistenta si durabila. Suprafata interioara a tuburilor este acoperita cu cupru, ceea ce permite captarea eficienta a radiatiilor solare din orice unghi, asigurand astfel o incalzire rapida a apei. Un avantaj important al acestor tuburi vidate este rezistenta lor la inghet. Acestea pot rezista la temperaturi de pana la -30°C fara a necesita antigel pentru o functionare optima, asigurandu-va ca sistemul va ramane eficient chiar si in conditii de temperaturi extreme. Pentru a testa rezistenta acestui sistem de tuburi, acesta este supus unor teste riguroase. De doua ori, este testat cu bile de fier de 180 grame, lansate de la distante cuprinse intre 40 cm si 2 metri inaltime, pentru a evalua rezistenta la grindina si alte fenomene meteorologice extreme.

Cazan sub presiune cromat cu vid 200 litri.

La interior, cazanul este fabricat din tabla de otel inoxidabil 304 crom-nichel, folosind metoda de presare fara sudura, avand o grosime de 0,55 mm. Pentru izolarea termica, este aplicat un strat de poliuretan cu o grosime de 5 cm. Partea externa a cazanului este confectionata din tabla de otel inoxidabil nichel-crom 403, cu o grosime de 0,40 mm. Boilerul este conceput sa functioneze in regim presurizat si nu necesita utilizarea de antigel. Este rezistent la inghet pana la -30 de grade Celsius. Aceasta caracteristica il face potrivit pentru utilizarea in zone cu temperaturi scazute. Instalarea cazanului este usoara si convenabila, iar dimensiunile si greutatea sa il fac usor de transportat.

Suport metalic.  

Otel vopsit anticoroziv, aluminiu sau cornier, in mod necoroziv, cu instalare practica cu  suruburi , robust, usor de transportat si ansamblat.

Fitinguri.

Acestea cuprind: supapa de retinere, vas de expansiune, reductor de presiune, supapa de siguranta.
Caracteristici tehnice sistem panou solar:
Dimensiuni panou solar presurizat cu 30 tuburi, boiler de 200l si suport metalic:

A 1565 mm
B 2065 mm
C 1500 mm
D 420 mm
E 1830 mm

De retinut urmatoarele informatii utile despre sistemul solar presurizat:

Asigurati-va ca rezervorul de stocare al apei din sistem este suficient de gol. Daca este plin, apa din panouri nu va putea fi pompata in rezervor si nu va avea loc niciun transfer de caldura.
Deschideti robinetul de aerisire de pe partea superioara a panourilor solare. Acesta trebuie sa fie deschis in timpul functionarii normale a sistemului, pentru a preveni formarea bulelor de aer in panouri. Acum, insa, acesta trebuie sa fie deschis pentru a permite aerului sa intre in panouri si a preveni formarea vidului in timpul golirii apei din panouri.
Deschideti robinetul de evacuare de la baza panourilor solare. Acesta este de obicei situat la partea inferioara a panourilor si permite evacuarea apei din interiorul acestora.
Lasati apa sa se scurga din panouri. Daca sistemul este instalat pe un acoperis, trebuie sa fiti atenti sa nu permiteti apei sa ajunga pe sol. Folositi un furtun sau un recipient pentru a colecta apa.
Dupa ce ati golit apa din panouri, inchideti robinetul de evacuare si robinetul de aerisire.
Deschideti robinetul de alimentare cu apa rece la partea inferioara a panourilor solare si umpleti panourile cu apa rece. In acest fel, veti preveni formarea vidului si veti pregati panourile pentru incalzirea ulterioara.
Inchideti robinetul de alimentare cu apa rece si asteptati ca panourile sa se incalzeasca la soare. Cand apa din interiorul panourilor atinge temperatura dorita, puteti deschide robinetul de alimentare cu apa calda catre robinetul de utilizare.
Supravegherea si intretinerea: Sistemul solar presurizat pentru apa calda necesita supraveghere si intretinere regulata pentru a asigura functionarea optima.   Este important sa urmati instructiunile furnizate de producatorul sistemului solar presurizat si sa va asigurati ca sistemul este instalat si intretinut corect, pentru a evita orice problema si a obtine performantele maxime ale sistemului.

Eficienta sistemului poate fi influentata de mai multi factori. Intensitatea radiatiei solare, temperatura aerului, dimensiunea sistemului, orientarea si inclinarea colectorului solar, precum si pierderile termice in timpul transferului de caldura sunt toti factori care pot afecta performanta sistemului.
Investitia intr-un panou solar nu numai ca aduce beneficii economice si ecologice, ci si creste valoarea locuintei si are o durata de viata lunga, ceea ce face ca aceasta optiune sa fie una durabila si avantajoasa pe termen lung.

Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.